Naviko v/Knut Haugen Skatvedtveien 76  3475 SÆTRE

Spesialister på rørsveising der bare det perfekte er godt nok!   

Tlf +47 915 17 817  sveiseknut@hotmail.com

Tilbake til hovedsiden                                                                                                                                                              Oppdatert 25.03.2008

Kappe og fugemaskiner fra Orbitalum Tools GmbH (tidligere Georg Fischer GmbH)

Alle med fartstid i  sveisebransjen kjenner de såkalte GF-sagene. Solid, enkel i bruk og ufattelig driftsikker er varemerket GF-sagene har  opparbeidet seg! Den første modellen RA4 kom for snart 45 år siden, og reservedeler finnes fortsatt!

I dag er programmet blitt svært omfattende med maskiner for kapping, endefresing og fuging av rør i diameter 3mm til 20".

Georg Fischer ble etablert i 1801, og er et multimilliard firma. I 2006 ble rørdivisjonen skilt ut og solgt til det amerikanske selskapet ITW. Samtidig er navnet skiftet til Orbitalum Tools GmbH. Den gamle logoen +GF+ blir, etter hvert som det nye navnet blir kjent, faset ut.

Vi gjør oppmerksom på at Georg Fischer Norge dermed ikke lenger har noe med Orbitalum Tools å gjøre, og at delebestillinger dermed må rettes til oss.

Kontakt oss for deler og service. Vi kommer gjerne og demonstrerer de siste maskinene! Mer utførlig hjemmeside vil komme etter hvert!

Last ned komplette brosjyrer i PDF format ved å klikke på linkene:         For bestilling, trykk HER

Sagblad til alle maskiner                Komplett katalog i PDF format

NYTT: GF4 erstatter RA4. Last ned oversikt over forbedringene HER

Komplett bruksanvisning til GF4 lastes ned HER og normal brosjyre HER

RA-maskiner, velkjent og driftsikkert for kapping og fuging av rør fra 6 til 325mm OD 

RA 41 Plus, videreutviklig av RA serien som også kapper og fuger bend

        Pipe-feeder for enkel og sikker inn/utmating av RA maskinene. Hurtig og enkel oppspenning!

BRB 2 og 4 maskinene for fuging av rør fra 12,5mm innvendig dia til 114,4mm utvendig. Elektrisk og pneumatisk drift. Lett og kraftig, rask å stille inn. Spesielt godt egnet til kjelerør.

REB 6og 14, for fuging av rør fra 49 til 355mm

REB 6 Oppspenning og fuging av bend fra 75 til 157mm ID. 

REB 20, fuging av rør fra  282mm ID til 520mm ID Du kan se video ved å dobbeltklikke.

Materialet er 14" P20 med 35mm vegg, et usedvanlig hardt stål. Fugen er 7grader for Hot-wire TIG

 

PS 4.5,  og 6.6 markedets letteste maskiner (kun 19/21 kg) for kapping av rør og bend fra 6mm til 120/170mm, spesielt egnet for syrefast opptil 3-4mm vegg. (For bend kan sagbladet flyttes til yttre posisjon)

 

 RPG 1,5 for endefresing av rør fra 3 til 38mm OD, 230 volt og batteridrift. Et "must" for orbitalsveising av rør! Hurtigskifting av stål og oppspenningshylser!       

Storebrødrene RPG 4.5 og RPG 8.6 kan endefrese rør fra hhv. 25.4mm til 114.3 og 50,8 til 219.1mm 

 

.

 

RPG 1.0

NY! RPG 1,0 Cordless, ekstra liten lett og nøyaktig. Endefresing av rør  fra 3,18mm  OTM 2.0til 25,4mm. Levers i to ulike utgaver, vinkelhåndtak og vanlig drillfasong. Svært velegnet på trange steder! Et "must" for orbitalsveising"

 

                  OTM 2.0 er maskinen for perfekt kapping  av rør fra 3,18 til 50,8mm.  Ingen "chips" og ingen deformasjon, selv av tynnveggede rør.  Hurtig skifte av "collets" og stål!  Perfekt til orbitalsveising!

                  

       

                                                                                                     

Scoop 220,, den letteste maskinen (kun 8 kilo) for enkel og rask kapping av rør fra 20 til 220 mm. Rustfritt, stål, støpejern, kobber, kunststoff.....

Begge maskinene kommer i praktisk bæreveske og 4 sett ruller for enkel kapping også "on-site". 

Storebror Scorp 360 kapper opptil 360mm. 12" rørene i syrefast som er  avbildet på førstesiden av www.servotig.no er alle kappet med en slik sag, og orbitalsveist etterpå

 

 

 

 

ESG plus wolframsliper, hendig og nøyaktig! En nødvendighet for mekanisert sveising, og et effektivt hjelpemiddel for all TIG sveising! Sliping i ulike vinkler, kapping og flatsliping i enden, perfekt for diametre fra 1.0mm til 4mm.For sliping av wolfram med 2% thorium, skal det benyttes støvdeksel m/avsug. (Ikke avbildet)  

Også mulighet for å montere to slipehoder slik at man får mulighet til først å slipe grovslipe og deretter finslipe. Ingen plundrete holdere, rask og presis sliping! (ESG-sliperen er noe jeg selv anvender ved all orbitalsveising, og alle arbeidskollegaer skal absolutt låne maskinen).....

 

Manuell rørkutter.

MRA rørkutter er et svært hendig verktøy der rør skal kuttes i nøyaktig 90grader uten spon og gnister, og der plassen er begrenset. (Vanlige rørkuttere er nærmest umulig å stille inn så kuttet blir 90 grader) MRA er derfor svært egnet til serviceoppdrav på eksisterende anlegg.

Utstyret er  naturlig nok svært driftsikkert med lang levetid på komponentene.

Arbeidsområde fra 33.7mm til 254mm Ø og veggtykkelse fra 0.8mm til 3mm. (For rustfritt/syrefast er maks veggtykkelse 2.5mm)

MRA kutter stål, rustfritt, støpejern, kobber, plast osv.

 

 

 

 

Takk for at du besøkte siden. Vi er takknemlig for tilbakemeldinger, kommentarer, spørsmål. Send gjerne en mail!

 Tilbake til hovedsiden